Tälle sivulle on koottu aforistinen vuosikalenteri tärkeistä tapahtumista ja kilpailuista.

Maailma on sana – suomalaisen aforismin vaiheita 17.2.–22.12.2017 Kansalliskirjastossa

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden (1917–2017) johdosta pidetään Maailma on sana – suomalaisen aforismin vaiheita -näyttely Kansalliskirjaston Rotundassa (Unioninkatu 36). Se on avoinna yleisölle 17.2.–22.12.2017. Näyttelyn aihepiiri käsittelee suomalaisen aforismin historiaa ja kirjailijoita alkaen 1700-luvulta ja ulottuen nykypäiviin asti. Monipuolinen näyttely kootaan pääosin Kansalliskirjaston kokoelmista, mutta kirjoja sekä oheismateriaalia hankitaan myös yksityisistä kokoelmista. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös aforismikilpailu, jonka aiheena on Suomi ja suomalaisuus. Näyttelyyn liittyen järjestetään Kansalliskirjastossa kirjallisuustapahtumat 6.4.  ja Suomen aforismipäivänä 18.4. 2017.

Suomen aforismiyhdistys osallistuu yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa näyttelyn valmistamiseen.

Tampereen aforismikilpailu

Tampereen aforismiyhdistys järjestää perinteisen aforismikilpailunsa. Osallistumisaikaa on 28.2.2017 asti. Tarkemmat säännöt ja ohjeet löydät täältä.

Valtakunnalliset aforismipäivät 2017

Tapahtumapaikka ja -aika ovat avoinna. Viime vuosina aforismipäivät on pidetty Paimiossa.

Raideaforismit 2017

Keruu alkaa loppuvuodesta.

Lassi Kämäri -palkinto

Yhden miehen yhden aforismin kilpa, jonka voittaja julkistetaan aina 18. huhtikuuta. Lisätietoja.