1617655_622745871113795_523877268_oHSL, Suomen aforismiyhdistys ja HKL ovat tuoneet aforismit raiteille jo seitsemänä vuonna, ja se on saanut matkustajilta paljon kiitosta.

Yksittäisiä mietelmiä on voinut lukea metrossa ja ratikoissa sähköisillä näyttötauluilla ja sikermäjulisteita Kampin terminaalissa. Kampanja on ajoittunut alkuvuoteen, vuonna 2015 tammikuuhun.

Suomen aforismiyhdistys kerää raideaforismeja syksyisin kaikille avoimella kutsulla, ja viimeksi mietelauseitaan tarjosi liki sata tekijää.  Tälle vuodelle yhdistys valitsi mietelmiä kaikkiaan 31 aforistilta. Tekijäjoukkoon kuului sekä aloittelevia harrastajia että kokeneita konkareita.

”Raideaforismit ovat osa elävää kaupunkikulttuuriamme. Ne lukee nopeasti matkan ohessa, mutta oivallus voi jäädä mieleen pitkäksi aikaa ja siivittää uusia ajatuksia. Aforismi voi antaa kaupungissa liikkumisen arkiselle hetkelle uuden sävyn”, totesi Virpi Alanen Suomen aforismiyhdistyksestä.

Linkki HSL:n tiedotussivulle ja raideaforisminäytteisiin.