Taiteilijamuotokuva: Torsti Lehtinen

Kirjailija ja suomentaja Torsti Lehtinen kertoo haastattelussa miten hän löysi kirjallisuuden ja aforistiikan, miten hänen aforisminsa syntyvät ja ketä aforisteja hän pitää esikuvinaan. Taitelijamuotokuvan toteuttivat Minna-Karoliina Heino ja Janne Tompuri. Haastattelu tehtiin Kallion kirjastossa 20.9.2020.

Taitelijamuotokuva: Torsti Lehtinen – Sanat eivät riitä kertomaan

Torsti Lehtinen on ollut kiinnostunut nuoresta saakka niin aforistiikasta kuin filosofiasta. Jo neljän vanhana hänellä oli niin sanottu kanta-asiakkuus Kallion kirjastoon, jonka kirjavalikoimasta hän löysi myös aforismit ollessaan nuori mies. Tänä päivänä hänen työhuoneensa ikkunasta näkyvät Karhupuisto ja Kallion kirjasto. Karhupuistossa hän on aikanaan leikkinyt hiekkalaatikolla.

Torsti Lehtisen aforismit syntyvät öisin. Hän pitää kävelemisestä ja kävelyretket merenrannalla innoittavat kirjoittamaan uusia aforismeja. Myös sateen jälkeinen märkä asfaltti, johon katuvalot kuvastuvat, inspiroi kirjoittajaa. Yhtenä tärkeänä työkaluna Lehtinen pitää lukupäiväkirjaa, joka tukee hänen kirjoittamistyötään.

Torsti Lehtinen lukee otteita kirjastaan Matissen kappeli:

Torsti Lehtinen lukee otteita kirjastaan Matissen kappeli

Kirjan Matissen kappeli voi tilata Basam Booksin verkkokaupasta.