Tiedeaforismikilpailu

Suomen aforismiyhdistys ja Tieteen päivät järjestävät yhdessä valtakunnallisen aforismikilpailun. Sen kautta tavoitellaan eri tieteen aloihin liittyviä uusia, ennen julkaisemattomia suomenkielisiä mietelauseita.

Samassa yhteydessä voi lähettää myös tunnettujen suomalaisten tieteentekijöiden tai muutoin tieteeseen osuvasti liittyviä sitaatteja (lähde mainittava ja tarvittaessa asiayhteys).

Uusia tiedeaforismeja tulee olemaan esillä Tieteen päivien juhlavuoden tapahtumissa ja Raideaforismeissa vuonna 2017. Jos hyviä aforismeja ja sitaatteja saadaan riittävästi, niistä julkaistaan kirja.

Palkinnot

Kilpailun voittajalle maksetaan 300 euroa, toiseksi tulleelle 200 euroa ja kolmanneksi sijoittuvalle 100 euroa. Raati voi halutessaan jakaa erikseen kunniamainintoja sekä parhaista tarjotuista sitaateista kirjapalkintoja.

Osallistuminen ja kilpailuaika

Kilpailuun lähetettävien aforismien lukumäärää ei rajoiteta. Niiden tulee olla tieteeseen liittyviä, omia ja ennen julkaisemattomia.

Sitaateista tulee mainita tarkka lähde, koska jokainen sitaatti tarkistetaan.

Lähetä aforismit ja sitaatit osoitteeseen:

kilpailu [a] aforismiyhdistys.fi

Aihe-kenttään maininta ”tiedeaforismi”.

Kilpailuaika on 24.9.–31.12.2015.

Raati

Kilpailun raadissa toimivat Juhani Ihanus, Riitta Korhonen ja Marko Laihinen (Suomen aforismiyhdistys), Tapio Markkanen (Tieteellisten seurain valtuuskunta) sekä Ilari Hetemäki (Tieteen päivät).

Tekijänoikeudet

Kilpailuun osallistuva suostuu siihen, että hänen aforismejaan saa julkaista ilman erillistä tekijänoikeusmaksua tähän kilpailuun liittyvissä julkaisuissa ja Tieteen päivät 2017 -tapahtumissa, kuten myös kilpailuun liittyen Suomen aforismiyhdistyksen julkaisukanavissa ja Raideaforismeissa 2017.

Erillistä korvausta ei myöskään makseta aforismeista, jotka osallistuvat myöhemmin mahdollisesti julkaistavaan antologiaan.

Lopulliset tekijänoikeudet aforismeista säilyvät kirjoittajalla.

Sitaattien tekijänoikeudet kuuluvat luonnollisesti niiden kirjoittajalle.