Raideaforismien haku käynnissä

Raideaforismit lähtevät jälleen liikkeelle  

Suomen aforismiyhdistyksen kautta kerätään laadukkaita mietelauseita esille Helsingin raitiovaunuihin, metroihin ja metroasemille. Kampanja toteutetaan alkuvuodesta 2016 ja sen järjestävät yhteistyössä HSL (Helsingin seudun liikenne), HKL (Helsingin kaupungin liikennelaitos) sekä Suomen aforismiyhdistys.

Kaupunkitaiteeseen sijoittuva Raideaforismit-kampanja toteutetaan pääkaupunkiseudulla jo kahdeksatta kertaa, ja se tarjoaa aforistiikalle ja aforismien kirjoittajille laajaa näkyvyyttä. Pelkästään metrolla tehdään yli 150 000 matkaa päivässä. Lisäksi aforismeja julkaistaan mm. HSL:n tiedotuspalstoilla.

Mietelauseita tullaan valitsemaan noin 20–25 henkilöltä ja kuten aikaisemminkin, mukaan toivotaan myös ruotsinkielisiä aforismeja.

Aforismit valitsee aforismiyhdistyksen nimeämä raati, jonka jäseninä tänä vuonna ovat Laila Malinen, Minna-Karoliina Heino ja Marko Laihinen.

Jos haluat tarjota omia aforismejasi Raideaforismit-kampanjaan, toimi näin:

  1. Valitse omista aforismeistasi sellaisia, joiden arvelet soveltuvan esille julkisiin liikennevälineisiin. Aihe on vapaa. Aforismit voivat olla aiemmin julkaistuja tai uusia, ennen julkaisemattomia.
  1. Laita sähköpostiviestin otsikoksi RAIDEAFORISMEJA.
  1. Lähetä yhteystietosi ja aforismit (korkeintaan 20 kpl) osoitteeseen raideaforismit (a) gmail.com
  1. Aforismien tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 15.11.2015.

Kun tarjoat aforismejasi, annat samalla yhdistykselle ja HSL:lle oikeuden käyttää aforismejasi kyseisessä kampanjassa niin liikennevälineissä kuin muissakin kampanjayhteyksissä (esim. asemat, HSL:n tiedotuspalstat, kampanjan tiedotukseen liittyvät nettisivut).

Kampanjaan valituista aforismeista ei makseta kirjoittajille rahallista palkkiota.

 

Viime vuonna esillä olleisiin aforismeihin voi tutustua täältä:

https://www.hsl.fi/uutiset/2015/aforismit-antavat-ajattelun-aihetta-metrossa-ja-ratikoissa-5986