Yhdistykselle tulossa vilkas vuosi 2017

Suomen aforismiyhdistys piti vuosikokouksensa 26.11.2016 Rikhardinkadun kirjastossa. Turussa asuva Marko Laihinen valittiin uudelleen yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2017. Kiitellen ilmoitti myös, että tuleva kolmas puheenjohtajuusvuosi on hänelle viimeinen.

Muut hallitukseen valitut ovat Minna-Karoliina Heino Vihdistä, Toni Heikkinen Mäntsälästä sekä Helsingistä Hanna-Leena Ylinen, Jari Tammi ja Timo Salo. Hallituksen varajäsen on Olli-Jukka Jokisaari Turusta.

Toimintasuunnitelmassa merkittäviä asioita yhdistyksen osalta vuonna 2017 ovat Kansalliskirjaston Rotundassa pidettävä Maailma on sana – suomalaisen aforismin vaiheet -näyttely. Se avautuu yleisölle 17.2.2017. Tuolloin julkistetaan myös ensimmäinen Mirkka Rekola -palkinnon saaja.

Paimion opiston luovuttua valtakunnallisten aforismipäivien järjestämisestä pyritään löytämään tapahtumalle uusi muoto. Tapaamispaikkakunta tulee jatkossa mahdollisesti vaihtumaan vuosittain.

Julkaisutoiminnassa 12.1.2017 julkaistaan yhdessä Tieteen päivien ja Into Kustannuksen kanssa Tiedeaforismeja – uusia ajatelmia tieteestä -kirja. Kirja koostuu vuonna 2015 järjestetyn Tiedeaforismi-kilpailun parhaimmistosta.

Vuoden 2017 tammikuussa Aforismeja raiteilla -kampanjan mietelauseet tulevat myös tämän tiedeaforismikilpailun sadosta. Niitä nähdään paitsi pääkaupunkiseudun raideliikenteessä myös Helsingin kaupunkikuvassa Tieteen päivien 40-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä.

Suomen aforismiyhdistyksen omana julkaisuna ilmestyy myös tammikuussa 2017 ensimmäinen lapsille suunnattu aforistinen kuvakirja Pinnalla.Pop. – lasten aforismikirja, jonka on kirjoittajanut ja kuvittanut Minka Heino.

pinnalla_pop